3D-tryckta ligament kan ändra sättet Vanliga skador behandlas

- Sep 29, 2018-

Ligament tårar blir allt vanligare i sport. De är smärtsamma och försvagande och svåra att behandla. Den nuvarande standarden är att ersätta sönderdelade ledband med senor, men det kan leda till ytterligare problem senare.

Dr. Salas arbetar för närvarande med att skapa 3D-tryckta ledband, vilket hon säger har aldrig gjort tidigare. Det är ett fokusområde hon har jobbat på under en tid, med hjälp av studenter och professorer vid University of New Mexico.

Forskare har utvecklat en speciell teknik med elektrospinning, som använder el för att göra fibrer.

Läkare kan då ta en CT- eller MR-skanning av en patients skadade led och skapa en exakt kopia med hjälp av 3D-utskrift. Detta kan minska den invasiva karaktären av operationen och kan vara en mer hållbar lösning, eftersom de konstgjorda 3D-tryckta ledbanden inte bär eller försvagar .

När 3d-tryckta organ är äntligen tillgängliga, kommer de sannolikt att få människor att leva längre än någonsin tidigare. Före det hade bioprinting förmågan att hjälpa människor att få en bättre livskvalitet i sitt naturliga liv.

3D Printed Ligaments

Ett par:UTSA Team Tapping 3D Printing Tech i kampen mot cancer Nästa:Lilian Van Daal lanserar den senaste 3D tryckt Bionic stolen