3D Printed Lens Antenna Start Lunewave höjer $ 5 miljoner

- Sep 21, 2018-

Arizona-baserad radar- och antenntillverkare Lunewave, Inc. har meddelat 5 miljoner dollar i fröfinansiering. Pengarna kommer att användas för att vidareutveckla företagets egenutvecklade radar- och antennteknik.

Finansieringsrundan leddes av fordonsinvesteringsfonden Fraser McCombs Capital (FMC), Boulder, Colorado. I rundan ingår också investeringar från BMW i Ventures och Baidu.ventures.

3D-tryckt linsantenne

Lunewave är också en alumn av URBAN-X, en New York-baserad accelerator för igångsättning som återställer stadslivet. Under 2017 respektive 2018 mottog Lunewave National Science Foundations SBIR-pris (fas I och fas II).

3D-utskrift Lidar och radar alternativ

Autonoma fordon kan begränsas av lidar- och radarteknologi. Dessa skannrar är dyra och kan inte fungera bra under svåra väderförhållanden. Lüneburg erbjuder ett billigt alternativ till traditionella sensorsystem, med bra resultat vid dåliga väderförhållanden.

Designern och tillverkaren valde 3D-tryckteknik på grund av komplexiteten i radar- och antenntillverkningsprocessen. Optisys, en tillverkare av 3D-tryckta metallantenner, har skapat en 3D-tryckt antenn som är lättare och mindre än de som gjorts av traditionella processer.

3D printed lens antennas

Ett par:Optimera 3D-utskrift av naturmaterial på stor skala Nästa:ETH ZÜRICH UTVECKLAR KARBONFIBRIVAL FÖR DESKTOP 3D-SKRIVARE