3D-skrivna kajaker och ökad verklighet är en del av att spara miljön

- Nov 03, 2018-

Hittills är det uppenbart att vår miljö behöver mycket hjälp, eller konsekvenserna blir skrämmande. Medan få verkar vara överens om det bästa sättet att lösa miljöproblem, tar många regeringar och andra organisationer runt om i världen viktiga steg för att utnyttja tillgängliga resurser. I Sverige är en resurs täta skogar över hela landet. Paper Province är ett industrikluster som syftar till att utnyttja Sveriges rika skogsresurser från plast till trä och pappersprodukter.

Stafshedes trä 3D-skrivare är den största i världen för den typen av material. Det kan skriva ut hela kajaken om några timmar. Failure-utskrifter är inte så mycket, eftersom de enkelt stryks och återvinns.

Mycket av världen anser att fossila bränslen och plast är oumbärliga för industrin, men Paper Province arbetar för att bevisa att det inte är fallet. Fossila bränslen är osannolikt att försvinna helt, men miljöinitiativ som detta visar att vårt beroende av fossila bränslen inte behöver vara så allvarligt - det finns faktiskt andra alternativa energikällor.

Det finns skäl att oroa sig för miljöpåverkan av 3D-utskrift - det använder trots allt mycket plast. Men företag som Melker Kayaks har visat att även 3D-utskrift inte behöver förlita sig på massor av plast, men kan i stället använda mer hållbara och återvinningsbara material.

Saving the Environment with Sweden’s Paper Province

Ett par:Nya 3D-tryckt museiföremål är mammut i skala Nästa:Forskning visar 3D-utskrift kan förbättra den grundläggande tänkande förmågan hos grundskolorna