12-årig flicka byggde en robot som kan hitta mikroplastik i havet

- Jul 04, 2019-

Anna Du vandrade längs Castle Islands strand i South Boston när hon märkte plast spridda på strandlinjen. Hon nådde ner för att plocka upp den, och insåg snabbt att det fanns många fler små bitar än hon kunde hantera.

"När jag insåg hur många bitar det fanns, verkade det omöjligt," säger Du, som var i sjätte klassen vid den tiden.

Men Du närmade sig problemet som någon bra vetenskapsman, först genom att göra lite forskning. Således lärde hon sig att 8 miljoner ton plast hamnar varje år i oceanerna - och det är förutom den heliga 150 miljoner ton som redan finns där.

Du är ROV tillverkad av PVC-rör. Inspirerad av ROVs av alla slag, som nyfikenhetens landare som spionerar på Mars-ytan och den djuphavsarktiska Nereid ROV vid Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI), har Du ROV två separata system, ett navigationssystem och ett detekteringssystem. Navigationssystemet är ganska enkelt: det använder propellrar att röra sig genom vattnet och en ny kombination av fiskvikter och skumflottor som gör det möjligt att flytta upp och ner.

När du först läste om utmaningen att lokalisera oceanmikroplastik som, till skillnad från Great Pacific Garbage Patch, inte flyter på ytan visste hon att en ROV skulle vara det mest effektiva verktyget för uppgiften. Att ta skopor och hinkar av vattenprover och analysera dem i ett labb kunde aldrig göras till den skala som behövs. Hon behövde ett mobillabb som kunde hitta plasten in situ.

Du har deltagit på offentliga evenemang och workshops vid MIT sedan hon var fem år gammal, och så tog hon upp de tekniska färdigheter som var nödvändiga för att bygga hennes ROV från dessa sessioner, tillverkarlaboratorier på lokala bibliotek och YouTube. Hon säger faktiskt att hennes enhet ska röra sig genom vatten, och det var knepigt - till och med för att välja rätt typ av lim som används för att hålla PVC-rören ihop. Innan hon tillsatte fiskvikter, skulle ROV vända om när hon försökte flytta den upp och ner. Det var mycket försök och fel när hon testade hennes ROV i Boston Harbor.

Anna Du
Ett par:NASA beviljar miljoner till 3D-utskriftsprojekt som hjälper 2024 månlandning Nästa:Loveland-made 3D-skrivare kunde slutligen hjälpa till att bygga mänskliga organ