När kommer vi se Raspberry Pi 4?

- May 14, 2019-

Fläktar väntar ivrigt på uppföljningen av Raspberry Pi 3 B +, men hur långt är det?

Effekten av Raspberry Pi på datorer är otänkbar. Mikrodatorer tillåter vem som helst att använda enheter med kreditkortstorlek för att bygga sina egna inställningar från början för $ 35, lägga till några sensorer, portar och kringutrustning som de vill ha.


Raspberry Pi var ursprungligen utvecklad av ett team av högskolestudenter ledda av Eben Upton. Deras övergripande uppdrag är att utveckla en dator för nyfikna barn och vara passionerad för att skapa egna datorer.


Raspberry Pi var ursprungligen utformad för att lära barn hur man kodar, och det låga, lätta att använda gränssnittet har nu utvecklats till enheten för alla som är passionerade för experiment. Det har visat sig vara mycket populärt bland hackare, kodare och andra tekniker som är fast beslutna att driva mikrodatorn till gränsen.


Under de senaste sju åren har Raspberry Pi-datorer vuxit snabbt. Det senaste tillägget till uppställningen är B + -varianten av Raspberry Pi 3, som fick fem stjärnor och redaktionella utmärkelser i vår recension.


Nästa viktiga utgåva kan vara Raspberry Pi 4, som har ryktats under lång tid. Men när mikrodatorer blir mindre och mindre varje gång blir konsumenternas krav högre och högre. Vad är våra förväntningar på nästa generations Raspberry Pi?


Raspberry Pi 4 Releasedatum och tillgänglighet

När Raspberry Pi 3 introducerades först berättade skaparen Eben Upton IT Pro att enhetens kortaste livslängd kan vara tre år, främst på grund av att företaget har nått gränsen på 40nm tillverkningsprocessen. Det innebär att nästa stora Pi-uppdatering inte kommer att realiseras till 2019.


Eftersom stiftelsen effektivt når de gränser som kan uppnås med 40nm tillverkningsprocessen, kommer den nya Raspberry Pi 4 sannolikt att försenas. Upton gav emellertid inte upp och sa: "Vi kommer så småningom komma dit."


Detta hindrade dock inte Upton och Co från att släppa en uppdaterad version av Pi 3 två år senare. Med förbättrad anslutning och snabbare klockhastigheter är Raspberry Pi 3 B + en halvtidsuppdatering som överraskar alla och visar sig vara ett utmärkt komplement till Raspberry Pi-serien.


Men tyvärr betyder det inte att Raspberry Pi 4 kommer att dyka upp snart. Vi har inte hört talas om den potentiella efterföljaren till Pi 3 B +, så det verkar som om vi inte ser en fram till 2019 - eller senare. Det är värt att notera att även om prestanda för Pi 3 B + är bättre än föregångaren beror detta till stor del på ökad energieffektivitet och företaget välkomnar fortfarande de tekniska gränserna för 40nm tillverkning.


Raspberry Pi 4 Specifikationer och funktioner

Med tanke på de problem som utvecklingen står inför är det fortfarande inga nyheter om de tekniska specifikationer som kan uppträda i Pi 4. Med tanke på företagets ansträngningar att förbättra nuvarande 40nm prestanda, kommer vi sannolikt att se över till alternativa tillverkningsprocesser som ger effektivare kisel.


När det gäller funktionerna innehåller Raspberry Pi 3 B + redan utmärkt Bluetooth och Wi-Fi-support, så vi är osannolikt att se några väsentliga nätverksuppgraderingar. Med tanke på lagets fokus på interoperabilitet mellan Pi generationer, kan du också förvänta sig att formfaktorn förbli densamma.


Hamnen är ett område där vi kan se några riktiga förändringar. Den Thunderbolt 3-kompatibla USB Type-C-porten kan till exempel hantera ström, data och videoöverföringar - vilket innebär att en USB-C-port kan göra arbetet med de befintliga ingångarna på Pi 3. De är också mycket mindre än de fulla -size USB Type-A-porten, vilket ger Pi 4 en smalare formfaktor.


Raspberry Pi 4 priser

En av de främsta orsakerna till att den ursprungliga Raspberry Pi är så billig är att den är utformad för att vara överkomlig för föräldrar vars barn vill komma in i datorn. Detta uppdragsbrev ligger i centrum för allt som Raspberry Pi Foundation gör, så vi vill inte att priset på Raspberry Pi 4 stiger kraftigt. Skaparen Eben Upton har varit väldigt fast besluten att hålla priset så nära som möjligt till $ 35.

Raspberry Pi 3


Ett par:10 överraskande sätt 3D-tryckning används nu Nästa:Bäst alternativ till Raspberry Pi mini-PC