Med hjälp av 3D-utskrifter till blandning biologi och elektronik

- Oct 17, 2018-

Gränsyta för aktiva enheter med biologi i 3D-utskrifter kan påverka en mängd olika områden, från regenerativ bioelektronik och smart protetik till biomedicinsk enheter och människa-maskin gränssnitt. Forskare vid University of Minnesota utforskar 3D utskrift med biologi från molekylär skala av DNA och proteiner till makroskopiska skalan av vävnader och organ. Målet är att skriva ut tredimensionella biologiskt material som är mjukt och töjbart samt temperaturkänsliga.

Sammanflätning biologi och elektronik

Förmågan att tredimensionellt blandar biologiska och funktionella material kan leda till skapandet av enheter som har unika och fängslande geometrier, egenskaper och funktioner. Gränsyta för dessa aktiva enheter med biologi i en 3D utskrift miljö kan påverka olika områden inklusive regenerativ bioelektronik, smart protetik, biomedicinsk enheter och människa-maskin gränssnitt.

Personlig 3D Printing biologiska objekt

Tanken är att använda en additiv tillverkning-teknik som erbjuder freeform, autonoma fabrication. Denna metod löser ett antal möjligheter: (1) använder 3D-utskrift och -bildhantering för personlig, multifunktionella enhet arkitekturer; (2) sysselsätter nano-bläck som en möjliggörande rutt för att införa olika materiella funktionalitet; och (3) 3D utskrift ett utbud av funktionella tryckfärger för att aktivera sammanflätning av en mångsidig palett av material, från biologiska till elektroniska.

3D printing, biomaterials, research, University of Minnesota

Ett par:Hur man väljer en Arduino Shield Nästa:3D-utskrift STL-filer