Additivframställningsprocessen

- Oct 10, 2018-

Introduktion

Additiv tillverkning (ibland kallad snabb prototypning eller 3D-utskrift) är en tillverkningsmetod där lager av ett material är uppbyggd för att skapa ett fast föremål. När det sista stycket är en snabb prototyp eller en sista egenskap, gör den allmänna processen inte " t ändra.

1. CAD

Att producera en digital modell är det första steget i tillverkningen av tillsatser. Den vanligaste metoden för att producera en digital modell är datorstödd design (CAD).

2. STL-konvertering och filmanipulation

Ett kritiskt steg i additivtillverkningsprocessen som skiljer sig från traditionell tillverkningsmetod är kravet på att konvertera en CAD-modell till en STL-fil (stereolitografi).

3. Utskrift

3D-tryckmaskiner består ofta av många små och invecklade delar så korrekt underhåll och kalibrering är avgörande för att producera korrekta utskrifter.

4. Ta bort utskrifter

För vissa additivtillverkningstekniker är borttagning av utskriften lika enkel som att separera utskriften från byggplattformen.

5. Efterbehandling

Efterbehandlingsprocedurer varierar igen med skrivarteknik. SLA kräver att en komponent härdas under UV före hantering, metalldelar behöver ofta vara stresslindade i en ugn medan FDM-delar kan hanteras direkt.

initial CAD design to 3D printed partKuongshun K10 3D Printer


Om du aldrig någonsin har tryckt på 3D, köper du en 3D-skrivare för att starta en ny utskriftsresa.


Ett par:Kan du använda flera övervakare med Raspberry Pi 3 B +? Nästa:3D-utskrift vs. CNC-bearbetning