Roboze och FDM Digital Solutions erbjuder nu Extreme 3D Printing Services

- Nov 16, 2018-

Roboze och FDM Digital Solutions har nu gått ihop för att skapa Xtreme3DParts-nätverket. Xtreme3DParts kommer att bli ett globalt nätverk av tillsatser för tillverkning av delar tillverkade av högpresterande polymerer för vad Roboze kallar "extrema applikationer". Målindustrier omfattar flyg-, bil-, industri- och industrisektorer.

Roboze är det första företaget som kan använda högpresterande polymer för att producera 3D-utskrift, som börjar med skrivbordet Roboze one +400. På formnext i veckan meddelade företaget sin nya Xtreme 3D-skrivarserie för de mest krävande applikationerna. Detta tillsammans med bildandet av Xtreme3DParts-nätverket antyder att Roboze skifter fokus mot en vision av 3D-utskrift som är mer industriell än någonsin.

Sammantaget förändras attityderna till 3D-utskrift. Med utvecklingen i polymermaterial ses det alltmer som ett sätt att göra enkla visuella prototyper. Det utvecklade till och med funktionella prototyper från det förflutna och möjliggjorde produktion av faktiska delar som kunde fungera under svåra förhållanden, som t.ex. en huvens huva. Nu när tekniken har den förmågan ser fler och fler företag in vad Roboze kallar för en extrem 3D-utskriftstrend. Inte alla företag producerar polymerer med sådan högprestandepotential, men många arbetar för att uppnå det målet. Ett nätverk av leverantörer som erbjuder sådana 3D-utskriftsfunktioner kan inspirera dem att gå efter Roboze och andra företag som har nått gränserna för 3D-utskrift - och kanske erbjuda liknande tjänster själva.

One of Roboze’s high-performance polymer parts

Ett par:Deep Learning används för att förutse stress i SLA 3D-tryckta strukturer Nästa:Arduino Projekt Med Diy Instruktioner