Raspberry Pi Goes Professional

- Sep 06, 2018-

Raspberry Pi: s kombination av datorkraft och låg kostnad har ursprungligen utvecklats som ett pedagogiskt verktyg och har lockat intresse för professionella designers som letar efter snabbare lösningar på komplexa applikationer.

Det har skett en gradvis övergång i att tänka på den rätta rollen för små men kraftfulla enstegsdatorer (SBC) som följer ett modulärt tillvägagångssätt för att tillhandahålla extensibility för den grundläggande beräkningsmodulen. Några styrelser var ursprungligen utformade som utvecklingsplattformar som riktar sig till professionella designers, men har sedan dess gjort sig i händerna på hobbyister och tillverkare. Andra brädor, som ursprungligen utvecklats för hobby- och pedagogiska tillämpningar, gör nu till professionell användning, med det resultat att skillnaderna mellan dessa olika användningsområden börjar bli suddiga.

Ta till exempel Raspberry Pi. I sin ursprungliga inkarnation var det tänkt att fungera som en billig plattform för att undervisa skolåldern om programmering. Med hjälp av Linux som basoperativsystem och med en kraftfull Broadcom-mikrokontroller i sin kärna, visade Pi sig snabbt att hantera mycket mer än en omfattande programmeringsinsats. Ett solidt operativsystem, rimliga utvecklingsverktyg, utbyggnadsmöjligheter för hårdvara och en växande användare bidrog till tillväxten av en betydande stödinfrastruktur som innehöll både programvarulära med öppen källkod och mezzaninkort. Det började i sin tur locka uppmärksamheten hos professionella utvecklare och letade efter en låg kostnad men kraftfull plattform för snabb produktutveckling.

Sådan användning av Raspberry Pi är sannolikt bara toppen av isberget när det gäller suddning av linjer mellan hobbyist / pedagogiska SBC och utvecklingsbrädor för professionella / prototyper. Allt fler elektronikutvecklingsprojekt kommer inte från traditionella ingenjörsbyggnader men från företagare med endast grundläggande elektronikkunskaper men betydande ämnesexpertise.

Raspberry Pi Goes Professional

Ett par:Bluetooth Conteolled robotbil med UNO Nästa:Sammansättning av elektroniska komponenter