Hur man förenklar din modell för 3D-utskrift

- Sep 18, 2018-

Det bästa sättet att förenkla komplexa 3D-utskriftsmodeller är att minska triangulär nät. Denna process kallas ibland extraktion, och det tar bort mycket komplex geometri, vilket är bra för onlinemodellen, men inte så bra för modellen på skrivbädd.

Alla STL-filerna består av många trianglar, några stora, några små, och de replikerar kurvorna och stötarna som du ser på modellen, så när du ser en kurva ser du hundratals och hundratals lilla trianglar som gör att den ser buktig ut .

Med 3D Builder kan vi extrahera dessa trianglar för att minska komplexiteten och minska modelltryckstiden och därmed spara vår filament.

Mer: Hur man förenklar din modell för 3D-utskrift

När du väl valt den modell du vill extrahera, kan du ladda den till 3D Builder. Från där behöver du redigera tabellen och klicka på förenkla.

När du har krympt din modell ner till rätt nivå kan du göra saker för att se till att det fortfarande ser bra ut, skriver ut bra, hålar, släpper och fixar.

urholkning

Genom att utplåna din modell minskar du den mängd plast som behövs för att skriva ut den. Nu kommer en hel del skivprogramvara automatiskt att hälla ut din modell och använda infill för att fylla utrymmet, men ibland är det kontraproduktivt. Många modeller kräver mycket lite vaddering för att skriva ut framgångsrikt.

Glättning

Med hjälp av 3D-generatorn kan utjämningsverktyget hjälpa dig med vissa modeller för att eliminera några skarpa kanter som orsakar nedsatta ansikten.

Netfabb modell reparation

Att använda en reparationstjänst som Netfabb är alltid det sista jag gör innan du lägger en modell i en skivare för utskrift.

Vill du ha en 3D-skrivare för att göra något du vill? Klicka här för att hitta 3D-skrivare: kuongshun 3d-skrivare

New Model Kuongshun K10 3D Printer Aluminum Profile Frame Size


Ett par:Vanliga processer och material i 3D-utskrift Nästa:3D tryckteknik: en ny era av mat anpassning och förfining