Så här utvecklar du IoT-appar

- Sep 27, 2018-

Det är gratis och enkelt att utveckla Windows 10 Internet of Things-appar för mikrodatorer.

Mikrodatorplattor som Arduino och Pi blir alltmer populära bland utvecklare, men även bland hobbyister. Vissa läsare här kan ha spelat med dem och utvecklingsverktygen som de kommer med.

Det finns ett antal projekt på webben, allt från trivial till komplex. Möjligheterna att använda dessa kort är begränsade, med bara en persons fantasi.

Termen som ges till små elektroniska enheter som gränsar till internet och den verkliga världen är "Internet of Things", eller IoT.

Komma igång

Om du har en betald version av Visual Studio behöver du göra en anpassad installation och markera kryssrutan "Universal Windows App Utvecklingsverktyg | Verktyg och Windows SDK".

Utveckling första stegen

När du öppnar Visual Studio och försöker skapa ett nytt projekt ser du ett alternativ under vart och ett av språken i Windows-undermappen för att skapa "Windows IoT Core-program".

Om du ansluter din mikrodatorplatta till ditt nätverk ska Visual Studio se den om du väljer fjärrmaskin, även om jag var tvungen att ange Pi: s IP-adress eftersom den inte skulle hitta styrelsen. IP-adressen är troligen lättast att hitta genom att titta på startskärmen för Windows 10 Core på Pi, genom att helt enkelt ansluta en HDMI-skärm till porten på kortet.

IoT apps

Ett par:Hur man bygger en anpassad Raspberry Pi NES eller SNES Classic Emulator med RetroPie Nästa:Amerikanska forskare vänder sig till Raspberry Pi för ren luftforskning