Vanliga processer och material i 3D-utskrift

- Sep 18, 2018-

3D Hubs Q2-rapport visar vilka 3D-utskriftsprocesser och material som används och var.

Process och material

Fused deposition modellering (FDM) eller smält filamentfabrikation (FFF) täcker 68% marknadsandel för 3D Hubs verksamhet. Det kan vara så att extruderande plast fortfarande är det billigaste sättet att få den första prototypen i dina händer. FDM såg en marginell ökning med 2% medan SLA och DLP behöll en andel på 15% vid # 2. SLS är vid # 3 och såg en ökad popularitet med en liten 1% bump till 13%. SLS fortsätter sin chase av SLA + DLP, och luckan kan stänga ännu längre eftersom vi ser att SLS dominerar den mest populära industritekniken.

Common Processes and Materials in 3D Printing

FDM är en extrusionspolymerprocess som på grund av sin kostnadseffektivitet och användarvänlighet har fått en stor marknad och är utan tvekan det enklaste att erhålla. Även om kostnaden för andra processer reduceras, kräver många av de andra processerna som krävs här bara ett processutrymme.

Med extruderad plast som täcker processen, är det ingen överraskning att plast omfattar de 10 bästa materialen. Standard PLA kommer in i nr 1 med en droppe på 4% sedan Q1, med 30% av materialet paj. Standard ABS vid nr 2 ökar till 17%.

3D-utskrift och CNC

Medan 3D-utskrift stör traditionell teknik, ersätter den inte. När som helst en maskin sitter tomgång kostar det ett företag pengar - eller det saknas åtminstone att generera mer intäkter. Samma koncept att hålla 3D-skrivare igång har expanderat till dator numeriskt styrda (CNC) maskiner.

När världen blir närmare blir den också mer och mer decentraliserad. Att titta på data kan hjälpa till att identifiera dem innan trender bildas och hålla företaget framåt. Företag som utnyttjar anslutning, 3D-tryckteknik och samarbete kommer att ha större flexibilitet att anpassa sig till marknaden snabbare.


Ett par:Kan en 3D-skrivare skriva ut en annan 3D-skrivare? Nästa:Hur man förenklar din modell för 3D-utskrift