Kan du använda flera övervakare med Raspberry Pi 3 B +?

- Oct 21, 2018-

Svaret är Ja, du kan använda två skärmar med en Raspberry Pi , men du måste köpa några andra komponenter beroende på hur du vill använda dem. Du behöver en adapter med ett DisplayLink-chip eller en VGA666-adapter för att använda den som en sann sekundär bildskärm.

En utökad skrivbordslösning

Den vanligaste orsaken till att människor vill använda två skärmar med hallonpaj är att ha en utökad skrivbordsmiljö som du ser på större och dyrare datorer. Det här är möjligt med en billig USB till VGA Displaylink-adapter och lite kunskap om omkonfigureringen av kärna och X Windows-konfiguration av operativsystemet.

En sekundär display

Du kan också använda den andra skärmen för att köra program som kör GPU direkt som mediaspelare. Det här är användbart för en applikation som kan använda en liten LCD som en kontroller men visa video på en annan skärm, till exempel ett programmerbart tecken eller kiosk. Det är också mycket enklare att konfigurera eftersom det inte behöver en ny kärna.

En Raspberry Pi är en bra liten enhet för många saker - inklusive en miniatyr stationär dator - men det saknar kraft och portar att göra allt. Ibland måste du bara gå större. Se bara till att du vet vad du gör först.

Raspberry Pi 3 Model B

Ett par:Måttnoggrannhet av 3D tryckta delar Nästa:Additivframställningsprocessen