Arduino Vs. Raspberry Pi: Vilken är rätt DIY-plattform för dig?

- Aug 30, 2018-

Om du är bekant med gör-det-själv (DIY) elektronik har du säkert hört talas om de jämförbara fördelarna med Arduino och Raspberry Pi. Du kanske har ens, som jag gjorde, antagit att de konkurrerade hårdvaruplattformar som löste liknande problem.

Egentligen är Arduino och Raspberry Pi ganska annorlunda. Till att börja med är Raspberry Pi en fullt fungerande dator, medan Arduino är en mikrokontroller, som bara är en komponent i en dator.

Hårdvara och mjukvara

Här är en översikt över några av de specifikationer som visar de största skillnaderna mellan de två:

Comparison of Arduino and Raspberry Pi

Priset och storleken på de två enheterna är jämförbara; vi visste redan Raspberry Pi och Arduino var små och billiga. Det är sakerna inuti som skiljer dem från varandra.

Raspberry Pi är 40 gånger snabbare än en Arduino när det gäller klockhastighet. Ännu mer tyckande för Arduino, Pi har 128 000 gånger mer RAM. Raspberry Pi är en oberoende dator som kan köra ett verkligt operativsystem i Linux. Den kan multitask, stödja två USB-portar och ansluta trådlöst till Internet. Kortfattat är det tillräckligt kraftfullt för att fungera som en personlig dator (men inte tillräckligt kraftfull för att konkurrera med din Mac eller PC).

Det kan låta som Raspberry Pi är överlägsen Arduino, men det är bara när det gäller program. Arduinos enkelhet gör det till en mycket bättre satsning på rena hårdvaruprojekt.

Arduino IDE är betydligt lättare att använda än Linux. Om du till exempel vill skriva ett program för att blinka en LED med Raspberry Pi, behöver du installera ett operativsystem och vissa kodbibliotek - och det är bara för att börja. På Arduino kan du få en LED-lampa att blinka i bara åtta rader av kod. Eftersom Arduino inte är utformat för att köra ett operativsystem eller en hel del programvara, kan du bara ansluta den och komma igång.

Raspberry Pi kan multitask processer-det kan köra flera program i bakgrunden medan den aktiveras. Till exempel har jag en Raspberry Pi som serverar både en skrivarserver och en VPN-server samtidigt.

Raspberry Pi och Arduino är complementary.The Arduino är det sensoriska arbetet, medan Pi doles ut riktningar.

De arbetar bra tillsammans, Arduino är bäst för bilkörning, sensoravläsning, LED-körning, etc. medan du kan ha en internetansluten Pi-enhet, en mini-dator som enkelt kan spela video, musik eller skicka e-post.


För att hitta en hårdvaruprodukt som bättre uppfyller dina behov, klickar du på: http://www.kuongshun-ks.com/uno/ & http://www.kuongshun-ks.com/raspberry-pi/ & https: //kuongshun.en.alibaba.com/

Ett par:Vad är en Arduino? Nästa:Vad är Raspberry Pi?